KORISNI SAVETI PRODAVCIMA ZA BRŽU PRODAJU NEPOKRETNOSTI

KORISNI SAVETI PRODAVCIMA ZA BRŽU PRODAJU NEPOKRETNOSTI

Nakon donošenja odluke o prodaji pripremite Vašu vlasničku dokumentaciju i proverite da li je u potpunosti ispravna i kompletirana. Ukoliko niste sigurni da je sve u redu obratite se Agenciji kako bi proverili i dali Vam savete šta je sve neophodno da se uradi da bi dokumentacija bila potpuno ispravna i kompletna, osim u slucaju ako to nije moguće. Predlažemo Vam da sklopite ekskluzivni ugovor o prodaji Vaše nekretnine jer će u tom slučaju Agencija i agent koji će biti zadužen za kupoprodaju Vaše nepokretnosti biti dodatno motivisan da posao obavi što kvalitetnije i uspešnije u Vašu korist. U tom slučaju Vi ćete znati sa kim sarađujete i izbegavate varijante da Vam se veći broj raznih agenata koje niste proverili šetaju kroz stan i dovode raznorazne i neproverene kupce. Predlažemo Vam da iskreno i u poverenju saradujete sa odabranim agentom kako bi on raspolagao sa svim relevantnim podacima koji su bitni za prodaju Vaše nekretnine i samim tim kako bi prodaja bila što uspešnija za Vas.

Prodavcima takode preporučujemo da izaberu agenciju koja će voditi Vašu prodaju i u koju će te imati poverenja da će to uraditi na najbolji način. Agentu koji će biti zadužen za Vašu prodaju saopštite želje i sve bitne elemente u vezi prodaje, kako bi on mogao što uspešnije i povoljnije da je realizuje u Vašu korist. Ukoliko budete neiskreni i ne saopštite bitne informacije, to ćete uraditi na vlastitu štetu i na štetu Agencije.

Ne preporučujemo Vam da ostavljate Vaše brojeve telefona vecem broju Agencija i Agencijama koje niste proverili radi Vaše zaštite i diskrecije.

Ako prodajete Vašu nekretninu veća je verovatnoća da ćete je brže i povoljnije prodati preko Agencije koja ima veliki broj nekretnina u ponudi, jer to znači da je na dobrom glasu I da su najbolji za saradnju, ili preko neke Agencije koja ima mali broj nekretnina u ponudi, što znači da tu nešto ne štima. Ako istovremeno prodajete i posle kupujete nepokretnost bolje je da kupoprodaju završite preko jedne Agencije u koju ste već stekli poverenje.

2024. Sva prava zadržana. Una Nekretnine
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.